Van: Toerisme Leiestreek [info@toerisme-leiestreek.be]
Verzonden: donderdag 3 december 2009 16:39
Aan: ritasabbe@telenet.be
Onderwerp: Toerisme Leiestreek-weetjes n°11, December 2009
Nieuwsbrief onleesbaar? Surf naar http://www.toerisme-leiestreek.be
Header e-zine Leiestreek
Toerisme Leiestreek-weetjes n°11, DECEMBER 2009


De winter is een seizoen dat de Leiestreek uniek maakt. De typische eindejaarssfeer is een must voor iedereen die houdt van de hartverwarmende gezelligheid rond Kerstmis en Nieuwjaar. In de hele regio zijn er tal van winterse evenementen die ervoor zorgen dat de Leiestreek deze winter opnieuw een oase van gezellige winterpret wordt. Alle informatie vind je in de gratis winterbrochure van Toerisme Leiestreek, die je kan downloaden op www.toerisme-leiestreek.be, kan aanvragen via info@toerisme-leiestreek.be of die je vindt bij de lokale Diensten voor toerisme.

Winter2009


In dit nummer:

Actueel

Win een arrangement in de Leiestreek!
Deze winter bevindt Toerisme Leiestreek zich in een vrijgevige bui. Daarom geven we een heerlijk en ontspannend arrangement weg. Om de winnaar te bepalen, hebben we een leuke wedstrijd uitgedokterd. Als je kans wil maken op dit arrangement, stuur je tegen ten laatste 16 december jouw leukste winterse verhaal uit de Leiestreek op naar info@toerisme-leiestreek.be, met als titel van de mail "Winterverhaal". Uit alle grappige of ontroerende verhalen, belevenissen of ervaringen selecteert een vakjury de 5 beste. Uit deze 5 gelukkigen zal een onschuldige hand de winnaar trekken. Mooie sfeerbeelden bijvoegen ziet de vakjury als een pluspunt!

Op zoek naar een eindejaarsgeschenk?
regiowandelboxenBen je nog op zoek naar het perfecte eindejaarsgeschenk? Wat dacht je van fiets- of wandelplezier als cadeautip? De boxen met de fiets- of wandelkaarten van Westtoer en TOV zijn originele en sportieve geschenken voor eindejaar. Je hebt onder meer keuze uit regioboxen met wandelroutes, erfgoedwandelingen, thematische fietstochten, fietsroutekaarten, fietsnetwerkkaarten tot zelfs routekaarten voor mountainbikers en routekaarten voor ruiters. Meer info: www.westtoer.be en www.tov.be.

Je Vrienden
Hebben je vrienden of collega's ook interesse in de Leiestreek? Bedankt om dit bericht naar hen door te sturen. Zij zullen je dankbaar zijn.

Inschrijven
Schrijf je
hier in op onze nieuwsbrief, je krijgt dan regelmatig tijding over de Leiestreek.
Franse Leiestreek
Neem ook een kijkje bij onze collega's van de Franse Leiestreek op
www.lys-sans-frontieres.org

Leie Lekker Land

Historische smakelijke fakkelwandelingen in Kortrijk
fakkel
Op 21 december maakt de Leiestreek zijn naam als culinaire regio opnieuw waar. In het kader van Leie Lekker Land vinden dan historische fakkelwandelingen plaats in Kortrijk. Onder leiding van een gids wandel je door het historische en sfeervol verlichte centrum van de stad. Onderweg zijn er 3 sneukelstops voorzien op verassende locaties. Voor de democratische prijs van € 4 kan je deelnemen aan deze unieke tochten.
Meer info…

Gouden medaille voor Omer van Brouwerij Bockor
OmerHet bier “OMER traditional blond” van Brouwerij Bockor uit Bellegem werd in de European Beer Star verkozen tot het beste bier in de categorie “Belgian style strong ale”. Deze grootschalige, internationale bierwedstrijd bekroont jaarlijks de beste bieren uit de hele wereld in verschillende categorieën. Prijswinnende bieren moeten voldoen aan strikte criteria van smaak en kwaliteit en moeten in één woord “uniek” zijn. OMER won de gouden medaille in de categorie “Belgian Style Strong Ale”. Een bekroning voor het vakmanschap en de ambachtelijke tradities uit de Leiestreek.
Meer info…   

 

Waar naartoe?

 Kerstmarkten
GentKerstmarkt
De wintermaanden zijn in de Leiestreek alvast geen reden om binnen te blijven. Integendeel: de talloze kerstmarkten in onze regio zorgen voor een gezellige sfeer waar iedereen zich met plezier aan verwarmt. In de charmante kraampjes vind je niet alleen de typische winterse specialiteiten, maar ook lokale streekproducten. Alle kerstmarkten vind je op de winterse evenementenpagina van
www.toerisme-leiestreek.be of in de gratis winterbrochure van Toerisme Leiestreek, die je kan downloaden op onze site of aanvragen via info@toerisme-leiestreek.be.

Ijspistes
Winter
Wat stelt de winter voor zonder de nodige winterpret? Niets natuurlijk, daarom zijn er in de Leiestreek 4 ijspistes waarop de hele familie zich kan uitleven. Vergeet dus zeker je schaatsijzers niet als je Kortrijk, Roeselare, Waregem of Gent bezoekt! Meer info vind je opnieuw op de winterse evenementenpagina van
www.toerisme-leiestreek.be of in de gratis winterbrochure van Toerisme Leiestreek, die je kan downloaden op onze site of aanvragen via info@toerisme-leiestreek.be.

Kortrijk, Eiland van Licht
EilandVanLicht
Naar goede gewoonte levert Kortrijk weer een grote inspanning om de kerstperiode iets extra te geven. Met “Eiland van Licht” (7 december tot 10 januari) onderscheidt designstad Kortrijk zich van de traditionele kerstmarkten door het thema een heel andere interpretatie te geven. Op een eigenzinnige manier wordt heel het centrum van de stad ondergedompeld in een unieke sfeer. De feeëriek verlichte straten en pleinen in combinatie met een waslijst aan speciale winterse activiteiten maken het er alvast heel wat gezelliger op.
Meer info…

VTM Kerstparade
VTMkerstparade
De schitterende praalstoet van de VTM Kerstparade komt dit jaar naar Waregem op 29 december. Het centrum van Waregem wordt in een gezellige sfeer ondergedompeld met kleurrijke figuranten en sprookjesachtige praalwagens. 
Meer info...

De Gentse Kunstweek
Als één van de belangrijkste kunststeden in België heeft Gent een heel divers aanbod aan musea, elk met een unieke collectie. De Gentse Museumnacht geeft het startschot van een week vol kunst en erfgoed. Op donderdag 3 december begint namelijk ook de Gentse Kunstweek die loopt tot zondag 11 december. Dit evenement plaatst een aantal initiatieven rond beeldende kunst in de kijker. Op het programma staan lezingen, debatten en tentoonstellingen in o.a. het Museum Dhondt-Dhaenens, het huis van Alijn en het MIAT.
Meer info… 

Meer evenementen…

Nieuws

Dorpen in de kijker 2010
Ook in 2010 gaat de actie "Dorpen in de kijker" opnieuw door in de Leiestreek. Deze keer zijn niet minder dan 3 dorpen uit de regio geselecteerd. In de West-Vlaamse Leiestreek worden Lendelede en Sint-Baafs-Vijve (een deelgemeente van Wielsbeke) in de kijker gezet. Aan Oost-Vlaamse zijde staat Machelen-aan-de-Leie (een deelgemeente van Zulte) in het middelpunt van de belangstelling. Om hun titel kracht bij te zetten, worden er een hele resem activiteiten gepland, waardoor het dorpsleven een extra pigment krijgt. Bekijk daarom regelmatig onze website www.toerisme-leiestreek.be en blijf op de hoogte van alle initiatieven rond onze dorpen in de kijker. Je vindt er trouwens ook alle decemberactiviteiten van ons Dorp in de kijker 2009, Bachte-Maria-Leerne.

De 'Architectuur & design pas' van Toerisme Kortrijk
De ‘Architectuur & design pas’ van Toerisme Kortrijk brengt je via een plannetje langs de stijlvolste gebouwen, pleinen en parken die Kortrijk rijk is. Langs prachtige nieuw ontwikkelde lanen en op verrassende plekjes worden de mooiste architectuurparels onthuld en voorzien van een woordje uitleg. De wandeling houdt halt bij enkele interieur- en designzaken. Op de 5 kilometer lange route zijn voldoende rust-, eet- en drinkgelegenheden. De pas is verkrijgbaar vanaf maart en kost € 8 inclusief het designboek. Meer info op www.toerismekortrijk.be.

 Een terugblik op...

Leiesnoeperijen
WeekvandeSmaak
In het Streekbezoekerscentrum in Kortrijk werden tijdens de 'Week van de smaak' opnieuw een heleboel heerlijke lekkernijen uit de Leiestreek opgediend. In samenwerking met andere gemeenten uit de Leiestreek bood Toerisme Kortrijk een verwenkoffie aan met streekspecialiteiten om van te smullen, dit alles tegen een vriendenprijsje. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Leiesnoeperijen met 250 gasten opnieuw een groot succes was. 
 

Tentoonstellingen

Kijk op eigen kunstenaars
Het is een traditie om tweejaarlijks alle mensen uit groot-Menen met een kunstmicrobe de kans te geven om hun beste kunstwerken aan een breed publiek voor te stellen.
Voor deze nieuwe editie van ‘Kijk op eigen kunstenaars’ schreven zich niet minder dan 50 personen in. Ze krijgen allemaal de mogelijkheid om 3 recente kunstwerken tentoon te stellen. In deze groepstentoonstelling komen diverse genres en kunstdisciplines aan bod. Van 20 november tot 20 december kan je terecht in Cultuurcentrum De Steiger in Menen. Meer info: www.ccdesteiger.be.

Meer tentoonstellingen

Een kijk op de regionale gastenkamers

Gastenverblijf Aurora
AuroraAura
Gastenverblijf Aurora in Kortrijk is de ideale plaats om te onthaasten. Je vindt er 4 luxueuze, ruime kamers met telkens een eigen badkamer met ligbad of douche en toilet. En dat is nog niet alles. Je kan hier van 12 november tot en met 31 januari genieten van een speciaal wintervoordeel naar aanleiding van de winteractie van Toerisme Leiestreek. Bij reservatie van een 'Romantiek arrangement' krijg je (voor € 150 per 2 personen) 1 overnachting, 2 uur privé wellness met bubbels en hapjes en ontbijt op de kamer. Als extra voordeel krijg je een dinercheque aangeboden. Dit houdt in dat je uit een 6-tal betere restaurants uit de regio een dinercertificaat kan selecteren. Om te genieten van dit wintervoordeel, moet je bij het boeken de actiecode vermelden: Actiecode TL025.
Meer info:
www.aurora-aura.be  

Een zoom op de Franse Leiestreek

Kerstmis vieren zoals vroeger in Steenwerck
In afwachting van de feestdagen kan je een heerlijk ouderwetse namiddag beleven in het Musée de la Vie Rurale in Steenwerck. Het museum tooit zich in warme kerstkleuren tijdens de eindejaarsperiode. Zo kan je samen met het hele gezin de kerstsfeer mee beleven volgens de aloude lokale tradities. Na een tocht met een woonwagen volgen we ‘petit Cornil’ in zijn voorbereidingen voor het kerstmaal. Daarna neemt hij ons mee naar de plaatselijke herberg ‘A la Gaieté’ om de traditionele kerstspecialiteiten te proeven.
Meer info op
www.musee-steenwerck.com.  

Privacy

Toerisme Leiestreek vzw is tegen het versturen van ongewenste e-mails. Alle wettelijke bepalingen inzake uw persoonlijke gegevens worden volledig gerespecteerd volgens de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van de persoonsgegevens. Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, schrijf je dan hier uit. Je persoonlijke gegevens kan je daar ook aanpassen.

Deze nieuwsbrief kwam tot stand m.m.v. de Toeristische Diensten van de Leiestreek.
Dank aan de verschillende instanties voor het aanleveren van fotomateriaal.
Foto's: Stad Kortrijk, Brouwerij Bockor, Layla Aerts, Stad Gent, Week van de Smaak, Gastenverblijf Aurora, Toerisme Leiestreek, B.Ad, Apunta.

 


--
powered by phplist v 2.8.12, © tincan ltd