Van: De Spelmaeckers [despelmaeckers@hotmail.com]
Verzonden: woensdag 25 november 2009 0:13
Onderwerp: Spelmaeckersnieuwsbrief december
Beste Spelmaeckers

Hier zijn we al terug! De vorige spellenavond is nog maar 6 dagen voorbij en de nieuwsbrief voor de volgende editie zit alweer in je mailbox. Deze keer is het opnieuw eentje van het langere kaliber. Waarom? Lees vlug verder en je komt het te weten!
 
Alvast veel leesplezier!
 
Vorige Spelmaeckers

Op deze avond werd weer een record verbroken! Er kwamen 68 spelmaeckers opdagen. Wat voor een gewone spellenavond (zonder spellentombola) een absoluut record is. De 20e die binnenkwam was Sven en hij mag zich dus met trots de 900e Spelmaecker noemen en ook de trotse eigenaar van Nicht die bohne

Nieuw in ons gamma is ook het flesje wereldwinkelwijn (rood of wit) van ¤2,50 per fles van 0,25l. Goed voor 2 glazen wijn dus.

Volgende Spelmaeckers
 
Om het de goed heilig man wat gemakkelijker te maken, hebben wij afgesproken met hem om op de nacht van zaterdag 5 december op 6 december een Spelmaeckersavond te houden vanaf 20.00 uur in de Kernelle. Zo kan hij op al zijn gemak jullie huizen een bezoekje brengen, terwijl jullie aan het genieten zijn van een (bord)spel. Vergeet dus zeker je schoentje niet te zetten!

1000e Spelmaecker

Het werd al in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, maar blijkbaar zal het toch nog spannender zijn dan verwacht. Aangezien we op iedere spelavond gemiddeld 50 Spelmaeckers op bezoek krijgen en de teller momenteel op 948 Spelmaeckers staat. Bestaat de kans dat de 1000e Spelmaecker langskomt op de sinteditie van 5 december. Het zal waarschijnlijk een kwestie worden van juist wel of juist niet. Als hij er de eerstvolgende keer uitkomt, dan gaat hij zeker en vast naar een laatkomer... Maar niet getreurd! Op het moment dat de 1000e binnenkomt, is de kans verschrikkelijk groot dat iemand in de zaal ook een prijs wint! Dus vroegkomer of laatkomer, op het moment dat de 1000e binnenwandelt, maakt iedereen kans!
Nu is iedereen natuurlijk verschrikkelijk benieuwd naar de prijzen! En terecht natuurlijk, want we geven deze keer niets prijs over de kolossale omvang van de prijzen! U zou er toch alleen maar van beginnen watertanden.

Nieuwe spellen
 
Groot was onze verbazing toen we persoonlijk werden uitgenodigd bij de firma S. Int. De verbazing werd alleen nog groter toen de Man ons persoonlijk meedeelde dat we weer heel flink waren geweest en een aantal spellen mochten uitzoeken uit zijn spellenfabriek. De keuze was enorm, maar voor u kozen we er natuurlijk de beste uit. We zetten ze graag even op een rijtje.
 
 
U ziet het! 15 goede redenen om te blijven komen naar onze spelavonden. Bij de keuze hebben we geprobeerd iedereen tevreden te stellen. Zo is het een gezonde mix van zware kleppers tot luchtige spellen en van zeer recente spellen tot klassiekers die eigenlijk al lang in onze collectie moesten aanwezig zijn.

Barmannen of vrouwen gezocht
 
Met een gemiddeld aantal spelers van 50 spelmaeckers per avond, wordt het voor ons behoorlijk lastig om ons tegelijkertijd op de speluitleg te concentreren en de bar. Daarom zijn we af en toe op zoek naar Spelmaeckers die bereid zijn om voor ons de bar gedurende een avond open te houden. Veel kunnen we niet in ruil geven, wel onze eeuwige sympathie, gratis ingang en drank de gehele avond en natuurlijk krijg je ook een stempel op je spaarkaart.
Mocht je de zin en de tijd hebben om op de komende spelavond of één van de volgende achter de bar te staan, geef ons een seintje!
 
Nieuwe locatie
 
Geen paniek, we verlaten niet onze huidige locatie, maar we nemen er een locatie bij! Omdat we merken dat het op sommige momenten behoorlijk druk en krap begint te worden in ons zaaltje, hebben we besloten om vanaf januari er ook het kleine zaaltje bij te nemen. Diegene die er al bij zijn van in het begin, zullen zich herinneren dat dit het zaaltje is waarop de eerste spelavonden doorgingen. 
Dit zaaltje zullen we openstellen van het moment dat het iets te druk wordt in de grote zaal of wanneer er actievere en luidruchtigere spellen willen gespeeld worden zoals Santy Anno of De Eierdans.
 
Muziek
 
Heeft u erop gelet hoe vaak Bloc Party met One more Chance door de luidsprekers weerklonk vorige spellenavond? Naar ons gedacht veel te veel. Dan zou u misschien denken, leg gewoon een ander CD'tje op, maar in het heetst van de speluitleg is dat het verste van onze gedachten. Daarom het volgende voorstel: Wij leggen een hele resem CD's klaar en mocht het u opvallen dat er een bepaald lied voor de tweede maal weerklinkt, dan mag u gerust een nieuwe CD gaan opleggen. U helpt er niet alleen uzelf mee maar ook een heleboel Spelmaeckers!
U mag gerust ook uw eigen lievelingsplaat meebrengen, zolang het maar toegankelijke muziek is voor iedereen.

Spelavonden 2009-2010
 
We zijn toegekomen aan de laatste spelavond van 2009, gelukkig gaan we ook door in 2010! Zet deze data alvast in je agenda!
 

 
Deze gaan nog steeds door in OC De Kernelle en starten vanaf 20.00 uur tot de laatste buiten wandelt!
 
Ongekend spel
 
In onze database zitten ondertussen ongeveer een 200-tal spellen. Toch kan het zijn dat je eens hebt gehoord van een spel die niet in onze collectie zit en dat je dit eens wil uittesten. Laat het ons zeker weten, dan proberen wij dit bij te hebben tegen de volgende spellenavond!
Heb je zelf eens een spel leren kennen waarvan je denkt dat dit zeker niet in onze collectie mag ontbreken, laat het ons zeker ook weten.
 
Speelse groeten,
Uw Spelmaeckers,
Fred en Davy


Spellenclub De Spelmaeckers
 
www.despelmaeckers.tk
 
Wens je geen mails meer te ontvangen van De Spelmaeckers? Laat ons dit weten, dan schrappen wij uw mailadres uit ons bestand.






Windows 7: maak je eigen video's. Meer informatie.