Van: Hiergens Karen [karen@deverenigdeverenigingen.be]
Verzonden: maandag 9 november 2009 14:22
Aan: Hiergens Karen
Onderwerp: Nieuwsbrief 'de Verenigde Verenigingen' - november 2009

Bijlagen: image001.png; image003.png; oledata.mso

 

NIEUWSBRIEF 38

November 2009

 

1. Wegwijsgids tegen Armoede

2. Vlaamse regering: beleidsnota’s 2009-2014
3. Verenigingen en de digitale kloof
4.  Overige: ‘Ik ga vreemd. En u?’, Boekstaven, Colloquium

 

 

1. Wegwijsgids tegen Armoede

'de Verenigde Verenigingen' en het Vlaams Netwerk van Verenigingen waar armen het woord nemen lanceerden 'Verenigingen tegen Armoede': een wegwijsgids met praktijkvoorbeelden, tips, leessuggesties en een overzicht van organisaties en diensten die verenigingen verder op weg kunnen helpen. Een must voor elke vereniging. Downloaden kan hier.

Download>>

2. Vlaamse regering: beleidsnota’s 2009-2014

De 9 ministers van de Vlaamse regering hebben elk een beleidsnota ingediend in het Vlaams parlement. Deze nota bevat de grote lijnen van het beleid dat deze legislatuur zal gevoerd worden en zijn dus zeker voer voor parlementair debat. Bekijk hier het overzicht van alle beleidsnota’s.

Lees meer>>

3. Verenigingen en de digitale kloof

De digitale week in Vlaanderen - een jaarlijks initiatief van het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG) - vindt dit jaar plaats van 5 maart tot 12 maart 2010. Elke vereniging kan deelnemen door een activiteit te organiseren die de digitale kloof op een toegankelijke, laagdrempelige manier overbrugt. Het VSNG verzorgt de promotie van de activiteiten.

Zoek je nog meer informatie over hoe je als vereniging gratis (free ware) of goedkoop (SOCIALware) PCprogramma’s kan gebruiken, lees dan hun beknopte folder hierover.

Lees meer>>

4. Overige

Ik ga vreemd. En u? - VAKA/Hand in Hand

Migranten, vluchtelingen, asielzoekers: iedereen kent ze. We passeren ze dagelijks op straat. Toch blijven we vreemden voor elkaar. ‘Ik ga vreemd’ arrangeert ontmoetingen aan de eettafel tussen oude en nieuwe Vlamingen. Ga ook vreemd en maak een afspraak.                             

Website>>

Boekstaven - FOV

Onder de noemer ‘Boekstaven’ publiceert de FOV jaar na jaar gegevens over de staat van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Boekstaven 2009 bevat slimmere cijfers, heeft meer aandacht voor het concrete werk van de organisaties en maakt opnieuw een grondige analyse van het beleid. Toelichting en panelgesprek op 27 november.

Programma>>

Amateurkunsten in beeld gebracht - Forum voor Amaterukunsten

Meer dan een derde van de Vlamingen is amateurkunstenaar. Een vijfer om ‚U’ tegen te zeggen. Voor al wie meer wil weten over de profielen van de amateurkunstenaars, de plaats van amateurkunsten in de levensloop, de beoefenredenen, de wijze waarop ze zich vormen, enz. Het Forum voor Amateurkunsten nodigt u uit op een colloquium op 1 december.   

Programma>>

 

‘de Verenigde Verenigingen’ is de spreekbuis van het middenveld en bestaat ondermeer uit: 11.11.11 (Koepel van de Vlaamse Noord-Zuid beweging), ABVV, ACLVB, ACV, ACW, Bond Beter Leefmilieu (BBL), Forum Etnisch-Culturele Minderheden, Federatie van Organisaties voor Volksontwikkelingswerk (FOV), Forum voor Amateurkunsten, Gezinsbond, Landsbond Christelijke Mutualiteiten (CM), Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten (NVSM), Vlaamse Jeugdraad, Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen, Vlaamse Sportfederatie en honderden andere organisaties.

U wil zich in- of uitschrijven op deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail met onderwerp ‘in- of uitschrijven nieuwsbrief’ naar info@deverenigingdeverenigingen.be.