Van: Westtoer E-zine [e-zine@westtoer.be]
Verzonden: vrijdag 25 juni 2010 17:45
Aan: ritasabbe@telenet.be
Onderwerp: Westtoer-Weetjes nr. 41: We stropen de mouwen op

brief onleesbaar? Surf naar de laatste editie

 

nr.41 | 25/6/2010

   
ACTUEEL
DE KUST
DE WESTHOEK
DE LEIESTREEK
HET BRUGSE OMMELAND
CONGRES_ EN SEMINARIETOERISME

 We stropen de mouwen op 


Beste lezer,

Zomer.

West-Vlaanderen houdt van de zomer. Dat de kust de mouwen opstroopt als de vakantiemaanden aanbreken is evident maar ook de andere regio’s laten van zich horen. Overal zijn pionnen in stelling gebracht om de bezoekers de komende maanden in de watten te leggen. U leest er hier meer over. Deze nieuwsbrief besteedt verder ook aandacht aan enkele studies die de gastvrijheid nog meer in de verf moeten zetten. Dat West-Vlaanderen daar nu al goed in slaagt mag trouwens blijken uit enkele awards en keurmerken die de voorbije maanden werden uitgereikt. 
 
 

 ACTUEEL

 WIN- databank stoffeert partnersites 

Win-databank logoWesttoer probeert de inhoud van het West-Vlaams Informatie Netwerk voor toerisme (WIN-databank) zo ruim mogelijk te verspreiden. Zo worden items, behalve op de eigen regiosites, ook gepubliceerd op sites van partners. De ‘Kustevenementen’ vind je bijvoorbeeld terug op www.lastminutenaarzee.be en op de webstek van de stad Ieper lees je het logiesaanbod op basis van de informatie die in de WIN-databank werd ingebracht. Oostkamp en Beernem gebruiken daarvoor een iframe. Uitgeverij Lannoo doet hetzelfde op www.lannoo.be/kust voor de lancering van het boek ‘20x logeren & genieten aan de Belgische Kust’. Binnenkort zal ook www.pocketresto.be van deze opportuniteit gebruikmaken. De toeristische diensten verzorgen de invoering van de gegevens.

Info: Johan Tuytte, Tel.: 050/ 30 55 15, johan.tuytte@westtoer.be

 

 Onderzoek Palingbeek

De Palingbeek

Nog tot december voert Westtoer in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen een uitgebreid onderzoek bij de bezoekers van het provinciedomein Palingbeek. Het onderzoek moet aantonen hoeveel bezoekers er langskomen, wie ze zijn, wat ze er doen en hoe tevreden ze zijn. Op basis daarvan wil de Provincie beslissen hoe het domein nog meer aan de wensen van de bezoekers kan aangepast worden. Een aantal vaste telposten zullen ook daarna continu de bezoekersstroom opvolgen. De resultaten van het volledige onderzoek worden in het late voorjaar van 2011 bekendgemaakt door Westtoer.

Info: Moira Callens, Tel.: 050/ 30 55 39, moira.callens@westtoer.be 
 


 Meer nieuws

 


Kustlogo

 KustZe loopt warm

Kust zeHet nieuwe KustZe seizoen is gestart. Westtoer en de kustgemeenten richten zich via deze campagne in de eerste plaats op de jongeren, en dat werkt. De zesde editie van Dranouter-aan-Zee was dit voorjaar voor het eerst uitverkocht. Studio Brussel brengt nog tot september het festivalnieuws van KustZe heet van de naald en geeft tussendoor tickets, VIP-arrangementen en ander lekkers weg. De krant De Morgen brengt eind juni een festivalspecial op de markt met alle ‘hot topics’ voor deze zomer.

Meer info: www.kustze.be

  Trap&Tram wint Award 'Duurzaam Kustproject'

Trap&Tram

Trap&Tram kreeg samen met vijf andere projecten de Award ‘Duurzaam Kustproject’ uitgereikt. Met de Awards wil het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer projecten in de kijker zetten die oog hebben voor de toekomst en die uitmunten door vindingrijkheid en duurzaamheid. Volgens de jury is Trap&Tram “een innovatief project dat tot in de puntjes uitgewerkt is en alle aspecten van duurzaamheid in zich heeft.”

Meer info: www.trapentram.bewww.dekustkijktverder.be   
 

 Meer nieuws over de Kust


logo Westhoek

Verblijfsarrangementen voor elke beurs

Arrangementen 2010

De Westhoek biedt een vijftigtal leuke verblijfsarrangementen aan die onderverdeeld zijn over de thema's: Fietsen, Wandelen, Gastronomie, Wellness en Evenementen. In de rubriek ‘overnachten’ op www.toerismewesthoek.be vind je een uitvoerige bespreking van alle vijftig de verblijfsarrangementen.De begeleidende brochure met dertig geselecteerde arrangementen kan je gratis aanvragen.

Meer info: Tel.: 050/ 30 55 00 of via toerismewesthoek@westtoer.be   
 

 Watou 2010: kunst op de grens

Kunstenfestival Watou 2010 - Tussen Taal en Beeld verzamelde verhalen
#02 03/07/10 - 05/09/10 - www.watou2010.be‘Watou 2010 - Verzamelde Verhalen # 2’ is de naam van het kunstenfestival dat ook deze zomer in het grensdorp wordt georganiseerd. Dit jaar wordt er bijzondere aandacht besteed aan jongeren en gezinnen met kinderen. Je kan nu al een Watou 2010-verblijfsarrangement boeken. Daarin zit, behalve het toegangsticket, ook een fles streekbier, kortingbons en een overnachting met ontbijt. Het kan al vanaf 70 euro voor twee.

Meer info: Tel.: 057/ 34 66 76, toerisme@poperinge.be, www.toerismepoperinge.be, www.watou2010.be   
 

 

 Meer nieuws over de Westhoek


logo Leiestreek

Zomerboottochten in het nieuw

Lente- en zomerbrochure 2010

Tot 15 september zijn de rivieren en kanalen in de Leiestreek weer het decor voor de Zomerboottochten. Ook dit jaar is het mogelijk om vloeiend de grens over te steken richting Frankrijk. Maar er zijn ook een pak nieuwigheden. Zo kan je nu ook opstappen in Rijsel en Wambrechies voor een tochtje richting Wervik. Een combinatie van boot en fiets behoort ook tot de mogelijkheden. En omdat een trip op het water een ideaal cadeau is zijn bij de diensten voor toerisme cadeaucheques te koop.

Info en reservatiewww.toerisme-leiestreek.be

Warm aanbevolen door Toerisme Leiestreek

Warm
aanbevolen door Toerisme Leiestreek Met het nieuwe keurmerk ‘Warm aanbevolen door Toerisme Leiestreek’ en het bijhorende logo duidt Toerisme Leiestreek voortaan bijzondere, bruisende evenementen aan die zeker een bezoekje waard zijn. In juli en augustus worden het straattheaterfestival Zomer in Menen, het Streekbierenfestival in Zwevegem, de Feest- en avondmarkt in Dadizele, het Deerlycke Folkfestival in Deerlijk en de Roeselare Fiets 4-daagse in de kijker gezet. Later dit jaar volgen nog Samhain in Wervik en Harelbeke Wintert.

 

 Meer nieuws over de Leiestreek



logo Brugse Ommeland

Davidsfonds Zomerzoektocht in Tielt en omstreken 

Affiche DF zoektocht(1)Op zaterdag 5 juni werd het startschot gegeven voor de 24ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht, die dit jaar vier maanden lang het Brugse Ommeland aandoet. De Davidsfonds Zomerzoektocht is een originele manier om met een dagvullend programma de streek van Tielt per auto of fiets te leren kennen. Er zijn ook acties met logies, restaurants en cafés om deelnemers extra in de watten te leggen. De route doet naast Tielt ondermeer de gemeenten Beernem, Oostkamp, Wingene, Ruiselede en Pittem aan.   

 

 Bezoekerscentrum Fernand Verbiest 

BezoekerscentrumHet gloednieuwe bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest in Pittem is de perfecte plek om alles te weten te komen over de Pittemse pater die in de 17de eeuw als missionaris, astronoom, ingenieur en diplomaat naam en faam maakte in China. In het bezoekerscentrum passeert de een na de andere uitvinding van de missionaris de revue, gelardeerd met leuke weetjes over het China en Pittem van toen. Tijdens de zomer is het bezoekerscentrum elke dag gratis te bezoeken.      

 

 Meer nieuws over het Brugse Ommeland



 CONGRES- EN SEMINARIETOERISME


 Derde Boost Awards in aantocht 

Boost Awards

In het voorjaar van 2011 reikt Toerisme Oostende voor de derde keer de ‘BOOST Award’ uit. Met de creativiteitsprijs voor de uitwerking van bedrijfs- en publieksevenementen in de kuststad wil de stad de evenementensector aanmoedigen om Oostende op een originele en creatieve manier te promoten. Professionele organisaties kunnen zich inschrijven tot 1 november op www.boostaward.be.
 

 

 Meer nieuws over congres- en seminarietoerisme

 

 
 

Hebben uw collega's ook interesse in Westtoer-Weetjes? Stuur dit bericht naar hen door, ze zullen u dankbaar zijn.

 Westtoer is tegen het versturen van ongewenste e-mails. Alle wettelijke bepalingen inzake uw persoonlijke gegevens worden volledig gerespecteerd volgens de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van de persoonsgegevens.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan u zichzelf hier uitschrijven - Wenst u uw persoonlijke gegevens aan te passen kan u dit via profiel aanpassen - Inschrijven kan hier.

     

 



--
powered by phplist v 2.8.12, © tincan ltd