Van: Toerisme Leiestreek [info@toerisme-leiestreek.be]
Verzonden: donderdag 1 juli 2010 14:38
Aan: ritasabbe@telenet.be
Onderwerp: Toerisme Leiestreek-weetjes n°7, Zomer 2010
header_newsletter
Niewsbrief onleesbaar? Surf naar www.toerisme-leiestreek.be
header_newsletter
header_newsletter
 
Nieuwsbrief nr 7 - Zomer 2010

Welkom

zomerJuli en augustus komen er weer aan. Alsof het nog niet warm genoeg is, hebben we in deze nieuwsbrief ruim aandacht voor enkele evenementen die mogen pronken met het nieuwe keurmerk 'Warm aanbevolen door Toerisme Leiestreek'. Zo heb je alvast enkele goeie redenen om deze zomer gewoon in eigen land door te brengen. 

 Fietsfeest2010Denric

Fietsfeest Leiestreek

Op zondag 27 juni vond het 7e Fietsfeest Leiestreek plaats. Maar liefst 5000 fietsers verkenden het fietsnetwerk en genoten ondertussen van de zon, de animatie en de vele lekkernijen van ons Leie Lekker Land.

 boottochten2010

Zomerboottochten

De zomerboottochten in de Leiestreek verkopen als zoete broodjes. Toch kan je nog steeds tickets kopen voor enkele interessante tochten. Wat dacht je bv. van een uitstapje dat varen en fietsen combineert? Op 29 juli vertrek je vanuit Wevelgem of Lauwe, vaart naar Warneton en kan je onder begeleiding fietsen naar Armentières. Het aanbod aan boottochten is erg divers zodat je zeker jouw gading zal vinden. 

 
 WarmAanbevolenklein

Warm aanbevolen

Voortaan pakt Toerisme Leiestreek uit met een nieuw keurmerk: "warm aanbevolen door Toerisme Leiestreek". Met het nieuwe keurmerk en het bijhorende logo worden bijzondere, bruisende evenementen aangeduid die zeker een bezoekje waard zijn. Deze zomer worden het straattheaterfestival Zomer in Menen, het Streekbierenfestival in Zwevegem, de Feest- en avondmarkt in Dadizele, het Deerlycke Folkfestival in Deerlijk en de Roeselare Fiets 4-daagse hiermee in de kijker gezet. Meer info lees je in de rechterkolom bij het onderdeel "Waar naartoe?".     

 KunstrouteLeiestreek

Kunstroute Leiestreek

Van 4 juli tot en met 31 augustus worden op 11 verschillende locaties in 5 gemeenten in de Leiestreek werken getoond van 25 kunstenaars uit onze regio, onder de noemer 'Kunst ont-dekken in de Leiestreek'. De locaties zijn stuk voor stuk plaatsen waar normaal gezien geen kunst wordt getoond. Fervente fietsers kunnen de verschillende locaties via de uitgestippelde routes combineren in een aangename zomerfietstocht. Je kan daarvoor met de fiets starten vanuit Kortrijk, Deinze of Izegem. De trajecten vind je in de overzichtelijke brochure die je kan aanvragen via info@toerisme-leiestreek.be.      

 AsselsWandelroute

Nieuwe Assels wandelroute

Toerisme Oost-Vlaanderen stelde onlangs de nieuwe 6 km lange Assels wandelroute voor. De Assels is een meersengebied dat zich situeert in het zuidelijke deel van de Gentse deelgemeente Drongen. De kaart en de bijhorende brochure is voor € 1,25 te koop bij de diensten voor toerisme en bij Toerisme Oost-Vlaanderen.  

 

 MachelenDorpindeKijker

Vakantiezoektocht in Machelen

In het kader van Machelen-aan-de-Leie als Dorp in de Kijker wordt nog tot 24 september een fotozoektocht georganiseerd met tal van mooie prijzen, waaronder een fiets.      

Lees meer

 ZomerbrochureMenen10

Zomerbrochure Menen

Een vakantie in eigen land was nog nooit zo leuk! De Dienst Toerisme Menen heeft opnieuw voor een uitgebreid zomerprogramma gezorgd, deze keer met nadruk op fietsen, wandelen en de beiaardconcerten. Alle informatie wordt bovendien gebundeld in een overzichtelijke nieuwe brochure. Alsof dat nog niet genoeg is, werd ook de website vernieuwd. Neem snel een kijkje!   

Lees meer

 Ahoi

Barbootel Ahoi

Op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli opent BARBOOTEL AHOI de deuren. Dit uniek initiatief werd bijna 2 jaar geleden opgestart en maakt deel uit van het Interreg IV-project "Leiestreek, van bron tot monding". Ahoi vzw, een vereniging in het zog van Kanaal 127, kocht een oud vrachtschip dat vervolgens volledig werd omgebouwd tot een hippe en comfortabele Boat&Breakfast: het eerste en vooralsnog enige BARBOOTEL in Kortrijk en omstreken.    

 RoeselareOpenbareToiletten

Openbare toilettenkaart Roeselare

Stel je voor: je bent tijdens een daguitstapje op zoek naar koopjes in een shoppingstad zoals Roeselare. In het heetst van de strijd durft de blaas wel eens opspelen en net dan vind je geen openbaar toilet in de buurt... Geen zorgen, Roeselare pakt uit met een openbare toilettenkaart die alle 31 openbare toiletten in de stad op 1 overzichtelijk plannetje bundelt. De kaart is te verkrijgen in het Infocentrum.   

In de kijker

Evenementen

 

Warm aanbevolen 

straattheaterfestival zomer

Menen en Lauwe vormen op respectievelijk 11 juli en 21 juli opnieuw het sfeervolle decor voor een dag vol verrassende straatcultuur uit de meest exotische landen. 

internationaal streekbierenfestival

Het Streekbierenfestival in Zwevegem is op 14 en 15 augustus aan zijn 10e editie toe. Tijdens deze lustrumeditie proef je van de vaste ingrediënten zoals lekkere streekbiertjes, een waaier aan artiesten, vuurwerk en een onvergetelijke sfeer. 

feest- en avondmarkt

Op 15 augustus kan je kennismaken met echte dorpssfeer in Dadizele. Daiselnaren, genodigden, bedevaarders en dagjesmensen genieten samen van deze halfoogfeesten in het dorp.  

deerlycke folkestival

Laat je deze zomer muzikaal verrassen op het Deerlycke folk - en familiefestival in een familiale sfeer met een evenwichtig muzikaal programma. Ontdekken en genieten zijn de sleutelwoorden van 20 tot 22 augustus in Deerlijk. 

roeselare fiets 4-daagse

Van 26 tot 29 augustus vier dagen de Leiestreek ontdekken met de fiets, met wielerstad Roeselare als uitvalsbasis: een droom voor de recreatieve fietser. De deelnemers die kiezen om te overnachten in de Rodenbachstad worden 's avonds verwend door de medewerkers van PASAR met allerlei activiteiten. 

 

andere 

gentse feesten

10 dagen durend cultureel volksfeest in de Gentse binnenstad, van 17 juli tot 26 juli. 

waregem koerse

Van 25 tot 31 augustus in Waregem met als hoogtepunt de Grote Steeple-Chase. 


Tentoonstellingen

 

 

biënnale van de schilderkunst

Om de reputatie van de Leiestreek als dé Vlaamse kunstregio te versterken, toont de Biënnale van de Schilderkunst tussen 4 juli en 19 september zowel werk van lokale, nationale als internationale kunstenaars in het Roger Raveelmuseum in Machelen en het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.

 
 

Leie Lekker Land

 

koeketiene bier


In Meulebeke werd onlangs het nieuwe biertje 'Koeketiene' voorgesteld door Brouwerij Maenhout. Het is een tripel van 8,5° geworden.
 

 

 Lees meer

 

 

Logies

 

toegankelijk logies

Logies die toegankelijk zijn voor andersvaliden kunnen rekenen op een speciaal toegankelijkheidslabel  van Toerisme Vlaanderen. Jeugdverblijf Vogelsang uit Wielsbeke en Ovaertine uit Zwevegem werden onlangs beloond met zo'n label.

 

Franse Leiestreek

 

leiestreekfeesten

Tijdens de 13e Franse Leiestreekfeesten op zondag 4 juli geniet je van de vele evenementen op en langs het water. 

 

 
 

Privacy

Toerisme Leiestreek vzw is tegen het versturen van ongewenste e-mails. Alle wettelijke bepalingen inzake uw persoonlijke gegevens worden volledig gerespecteerd volgens de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van de persoonsgegevens. Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, schrijf je dan hier uit. Je persoonlijke gegevens kan je daar ook aanpassen. Deze nieuwsbrief kwam tot stand m.m.v. de Toeristische Diensten van de Leiestreek. Dank aan de verschillende instanties voor het aanleveren van fotomateriaal. Foto’s: Toerisme Leiestreek, Stad Menen, Stad Roeselare, TOV, Cresco, Jasmijn Decyper, Ahoi vzw .
 
footer_newsletter


--
powered by phplist v 2.8.12, © tincan ltd