Van: George Eline [eline@deverenigdeverenigingen.be]
Verzonden: woensdag 5 mei 2010 12:58
Aan: George Eline
Onderwerp: Prijs voor het Vrijwilligerswerk: de genomineerden!

Beste,

 

Uit 237 kandidaatsdossiers werden er 10 genomineerd voor de Prijs voor het Vrijwilligerswerk. De laureaat wordt op de prijsuitreiking van 19 mei (BELvue!museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel) bekend gemaakt, in het bijzijn van heel wat verenigingen en de minister-president van de Vlaamse regering.

 

Alle mogelijke vrijwilligersinitiatieven passeerden de revue: van het organiseren van buurtprojecten over het voorlezen voor senioren tot voetbaltrainingen geven in de gevangenis. Van ‘dat extraatje doen’ tot de meest essentiële maatschappelijke taken. 237 organisaties en projecten dongen mee naar de titel van ‘laureaat van de Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010’.

 

De Vlaamse regering en ‘de Verenigde Verenigingen’ kozen 10 genomineerden. Hun vrijwilligersinzet is baanbrekend en een voorbeeld voor andere vrijwilligersgroepen. Originele methodieken, een grote verscheidenheid aan vrijwilligerstaken en een bijzondere diversiteit: deze genomineerden hebben het allemaal in huis. De jury stelt dan ook met trots de 10 genomineerden aan u voor:

 

1.   1000-Soortendag van Natuur.koepel vzw

2.   Beweging in de stad van stad Sint-Niklaas 

3.   Corporate Funding Programme vzw

4.   De Lage Drempel vzw uit Mechelen

5.   Project Bewegingcoaches van Velt

6.   Kameno vzw uit Leuven

7.   SOMIVAL vzw uit Waregem
8.   
Stamp media 

9.   VeBeS – Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde vzw

10. TEJO/Therapeuten voor Jongeren vzw uit Antwerpen

 

 U wil hierover berichten in uw medium en bent op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Eline George, ‘de Verenigde Verenigingen’, tel. 02 246 37 69, gsm 0487 425 452. Of ga naar www.prijsvrijwilligerswerk.be

 

Groeten!

 

De Prijs voor het Vrijwilligerswerk is een organisatie van de Vlaamse Gemeenschap, in samenwerking met ‘de Verenigde Verenigingen’.