Van: Toerisme Leiestreek [info@toerisme-leiestreek.be]
Verzonden: woensdag 5 mei 2010 14:41
Aan: ritasabbe@telenet.be
Onderwerp: Toerisme Leiestreek-weetjes n°5, Mei 2010, Cadeaucheques voor boottochten, Fietsfeest Leiestreek
header_newsletter
Niewsbrief onleesbaar? Surf naar www.toerisme-leiestreek.be
header_newsletter
header_newsletter
 
Nieuwsbrief nr 5 - Mei 2010
Welkom

In de maand mei draait de zon stilaan op toerental en dat is ook het geval met de evenementen in de Leiestreek. In deze nieuwsbrief leer je alvast meer over de “warm aanbevolen evenementen” van Toerisme Leiestreek, hoe je jouw zonnige groeten uit Waregem kan overmaken, maar ook hoe je kan afkoelen op de Leie of langs haar oevers en welke bieren voor de nodige verfrissing kunnen zorgen. 

 
 cadeaucheques2010

Cadeaucheques voor boottochten

Vanaf nu kun je bij verschillende diensten voor toerisme een cadeaucheque aankopen voor de zomerboottochten in de Leiestreek. Je hebt de keuze uit een cheque van € 15, € 25 of € 35. Wie nog altijd geen cadeautje heeft voor Moederdag weet meteen wat hem of haar te doen staat!

 

 CoverZomerbrochure2010

Fietsfeest Leiestreek

Het 7e Fietsfeest Leiestreek op zondag 27 juni nadert met rasse schreden. Je kan het uitgebreide fietsnetwerk van de Leiestreek verkennen van op 4 startplaatsen: de Brielpoort in Deinze, het Kasteel van Ingelmunster, de Sint-Denijsplaats in Geluwe (deelgemeente van Wervik) en O.C. De Brug in Zwevegem. Dit jaar staan de trajecten vooral in het teken van de streekproducten en het rijke erfgoed van de streek. Weet je nog niet welke tocht gekozen? In de zomerbrochure van Toerisme Leiestreek doe je alvast wat inspiratie op.  

 

  
 WarmAanbevolenklein

Warm aanbevolen in de Leiestreek

Vanaf 2010 zal Toerisme Leiestreek diverse evenementen extra in de kijker plaatsen onder de noemer "Warm aanbevolen door Toerisme Leiestreek". De geselecteerde evenementen voor dit jaar zijn: Deerlycke Folkfestival, Elegantiewedstrijd voor koetsen in Waregem, de 10de editie van het Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem, Roeselare fietst 4-daagse, Samhain in Wervik, Harelbeke Wintert, het Straattheaterfestival Zomer 2010 in Menen/Lauwe en de feest- en avondmarkt in Dadizele.

 

Lees meer

 VlaanderenLekkerLand

Magazine Vlaanderen Lekker Land

De Leiestreek heeft heel wat te bieden op culinair gebied. Boek eens een authentiek culinair verblijfsarrangement in bv. 'Het Verloren gedicht', een neogotische kloosterkapel uit 1872 in Bellegem of combineer 'fietsen in de sporen van Jempi Monseré' met een heerlijk streekgerecht in ‘B&B Buytenshuys' in Gits. Tafel in één van de vele uitstekende eetgelegenheden gaande van brasserie tot sterrenrestaurant. Proef van de roodbruine bieren of verneem meer over de Avelgemse perentaart. Dit en veel meer lekkers vind je terug in het gloednieuwe, gratis magazine ‘Vlaanderen Lekker land’.

 

Lees meer 

 InHetWielVanDeFlandriens

In het wiel van de Flandriens

Op 8 mei wordt de nieuwe themafietstocht ‘Flandriens’ officieel gelanceerd. De route start aan het Wielermuseum van Roeselare en bestaat uit drie lussen die elk apart gereden kunnen worden. De lussen sluiten naadloos op elkaar aan zodat doorgewinterde Flandriens in de sporen van oude gloriën meer dan 130 km kunnen afmalen.

 

Lees meer

 Sinksen10

Sinksenfeesten

Op zondag 23 mei en maandag 24 mei kan je in Kortrijk terecht voor de jaarlijkse Sinksenfeesten. Deze mix van straatanimatie en optredens zal jong en oud weten te bekoren.

 

Lees meer

 Labadoux

Festivals in de Leiestreek

De Leiestreek bruist van de creativiteit en de muziekscene is daar een toonbeeld van. In mei kan je in de Leiestreek terecht voor enkele festivals met een tikkeltje meer. De toon wordt gezet met het Labadouxfestival van 7 tot 9 mei in Ingelmunster. Ook tijdens het Kokopellifestival van 14 tot 16 mei zal er in Gullegem geen valse noot te horen zijn. Voor de jongeren zorgt Vlas Vegas in Kortrijk van 22 tot 24 mei voor een passend slotakkoord.

 

Lees meer

 WaregemPostkaart

Zonnige groeten uit Waregem

Ben je van plan om een uitstap te doen met een groep vrienden, collega’s, familie of kennissen? Dan ben je in Waregem aan het juiste adres! Na een bezoek aan de stad kan je een mooie postkaart kopen als leuke herinnering aan jouw uitstap of om op te sturen en een ander te laten meegenieten van het moois in Waregem. Er is keuze uit 8 verschillende postkaarten. Ze worden te koop aangeboden aan de infobalie in het stadhuis voor € 0,30 per kaart (€ 0,20 vanaf 30 stuks).

 

Lees meer

In de kijker

Evenementen

 

europese week van de begraafplaatsen

In het kader van de “Europese Week van de Begraafplaatsen” organiseert Toerisme Menen samen met de West-Vlaamse Gidsenkring een aantal begeleide wandelingen.

Tentoonstellingen

 

shoe, shoe...shoes!

In het Schoeiselmuseum in Izegem kan je tot 18 december terecht voor een modeoverzicht van de damesschoenen in de 20ste eeuw, maar ook voor hedendaagse schoenontwerpers in België en Nederland.

 

Leie Lekker Land

 

bieren in de prijzen

Brouwerij Bockor en Brouwerij Rodenbach, twee brouwerijen uit onze Leiestreek, zijn op de World Beer Cup opnieuw in de prijzen gevallen. Het betreft hier één van de belangrijkste biercompetities ter wereld.

Lees meer

 

B&B

 

de vlaschaerd

Op de gronden van een voormalige vlasfabriek in Heule werden twee voormalige vlasrootputten omgebouwd tot een gezellige B&B.

 

Franse Leiestreek

 

leiestreekfeesten

Op zondag 4 juli gaan in de Franse Leiestreek de 13e Franse Leiestreekfeesten door. Het activiteitenprogramma lees je op onze site.

 

 
 

Privacy

Toerisme Leiestreek vzw is tegen het versturen van ongewenste e-mails. Alle wettelijke bepalingen inzake uw persoonlijke gegevens worden volledig gerespecteerd volgens de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van de persoonsgegevens. Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, schrijf je dan hier uit. Je persoonlijke gegevens kan je daar ook aanpassen. Deze nieuwsbrief kwam tot stand m.m.v. de Toeristische Diensten van de Leiestreek. Dank aan de verschillende instanties voor het aanleveren van fotomateriaal. Foto’s: Toerisme Leiestreek, B.Ad, Tafelen in Vlaanderen, Westtoer, Yves Debaes, Labadoux, Stad Waregem.
 
footer_newsletter


--
powered by phplist v 2.8.12, © tincan ltd