Van: De Spelmaeckers [despelmaeckers@hotmail.com]
Verzonden: woensdag 3 maart 2010 9:24
Onderwerp: Spelmaeckersnieuwsbrief maart

Beste Spelmaeckers

 
Het is zalig om terug buiten te lopen in het zonnetje! Met een beetje geluk kunnen we straks alweer de houten blokken en stokken van het KUBBspel bovenhalen en een stokje smijten. Maar voor wie het toch nog een beetje te fris is, binnen zullen de overige spellen je warm onthalen!
Vergeet zeker ook je TOP-3 niet in te dienen en wie weet zien we je zaterdag al op de fairplay spelletjesavond van de wereldwinkel in Kortrijk.

 

Veel leesplezier


 
Vorige Spelmaeckers

Met 73 spelmaeckers werd het één van onze drukste spelavonden die we al gehad hebben, als we tenminste de spellentombola op het einde van een seizoen niet meerekenen. Ook onze 1100 spelmaecker, Cara Desouter, passeerde de revue en nam het leuke kaartspel Boonanza in ontvangst.  Het is tevens leuk te vernemen dat we ook al naambekendheid in het buitenland krijgen. Want op de vorige editie mochten we ook een Duitser en een Fransman verwelkomen. Mochten we een café geweest zijn, dan hadden we er zeker mopjes over verzonnen.


Volgende Spelmaeckers
 
Zaterdag 13 maart is De Kernelle opnieuw de place to be voor iedere spellenliefhebber. Vanaf 20.00 uur worden jullie verwacht om spellen te spelen. En omdat de lente en de zomer al beginnen te lonken, brengen we vanaf maart ook opnieuw het KUBB-spel mee. Wie vroeg komt, zal misschien nog net met de stokken en de blokken kunnen spelen!
Aangezien de 1100 Spelmaecker vrijdag langskwam, bereiden we ons voor op de 1200e spelmaecker. Deze kan het luchtige spel Monopoly Deal winnen. Voorlopig zitten we aan Spelmaecker 1134.

 
Spelmaeckers op verplaatsing

 

Af en toe worden wij ingehuurd door een andere vereniging of bedrijf om daar onze spellen te gaan spelen en uit te leggen. Dit het geval op zaterdag 6 maart vanaf 20.00 uur op de Fair Play avond van de wereldwinkeljongeren uit Kortrijk. Zie het als een gewone spelmaeckersavond met onze spellen, deskundige uitleg, flauwe mopjes, ... maar wel op een totaal andere locatie en volledig gratis! Iedereen is alvast van harte welkom. Deze avond gaat door in de Zwevegemstraat 13.

Barmannen of vrouwen gezocht
 
Met een gemiddeld aantal spelers van 50 spelmaeckers per avond, wordt het voor ons behoorlijk lastig om ons tegelijkertijd op de speluitleg te concentreren en de bar. Daarom zijn we af en toe op zoek naar Spelmaeckers die bereid zijn om voor ons de bar gedurende een avond open te houden. Veel kunnen we niet in ruil geven, wel onze eeuwige sympathie, gratis ingang en drank de gehele avond en natuurlijk krijg je ook een stempel op je spaarkaart.
Mocht je de zin en de tijd hebben om op de komende spelavond of één van de volgende achter de bar te staan, geef ons een seintje!


Spelavonden 2009-2010
 
Dit zijn alle speldata tot juni. Van zodra de data voor het komende speljaar bekend zijn, plaatsen we ze ook hier.
 
OPGEPAST!!! Er is een dataverandering in mei! De spelavond gaat NIET door op 7 mei, maar op vrijdag 14 mei!

 


Deze gaan nog steeds door in OC De Kernelle en starten vanaf 20.00 uur tot de laatste buitenwandelt!

 

TOP-3  

 

Ook dit jaar sluiten we het Spelmaeckersjaar af met een tombola. Om te bepalen welke spellen in de prijzenpot zitten, doen we graag weer een beroep op jullie. Vanaf nu mag iedereen weer een TOP-3 indienen van zijn/haar favoriete spellen. De spellen die de meeste punten halen, worden aangekocht voor de tombola.
Bovendien maakt iedereen die een top-3 indient, kans op een extra tombola.


Ongekend spel
 
In onze database zitten ondertussen ongeveer een 200-tal spellen. Toch kan het zijn dat je eens hebt gehoord van een spel die niet in onze collectie zit en dat je dit eens wil uittesten. Laat het ons zeker weten, dan proberen wij dit bij te hebben tegen de volgende spellenavond!
Heb je zelf eens een spel leren kennen waarvan je denkt dat dit zeker niet in onze collectie mag ontbreken, laat het ons zeker ook weten.
 
Speelse groeten,
Uw Spelmaeckers,
Fred en Davy



Spellenclub De Spelmaeckers
 
www.despelmaeckers.tk
 
Wens je geen mails meer te ontvangen van De Spelmaeckers? Laat ons dit weten, dan schrappen wij uw mailadres uit ons bestand.






Je eigen @hotmail.BE adres? Het kan! Klik en registreer snel je persoonlijke adres.