Van: Hiergens Karen [karen@deverenigdeverenigingen.be]
Verzonden: dinsdag 2 maart 2010 14:46
Aan: Hiergens Karen
Onderwerp: Nieuwsbrief 'de Verenigde Verenigingen' 40

Bijlagen: image001.png; image003.png; oledata.mso

 

NIEUWSBRIEF 40

Maart 2010


1. Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010: vooraankondiging

2. Snelle procedures voor infrastructuurprojecten

3. EU-subsidiewijzer

4. Toekomstpact 2020: eerste nulmeting  

5. Digitale Week 2010 – studiedag ‘Mediawijsheid op Maat’

6. Overige

 

1. Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010
Dolgelukkig waren de laureaten van de vorige Prijs voor het Vrijwilligerswerk – de groep van speelpleinwerking De Saenhoeve. En terecht! Verenigingen als deze geven energie en zuurstof aan de samenleving en dat mag beloond worden, ook in 2010…  

Lees meer>>

2. ‘Versneld naar snelle procedures’: infrastructuurprojecten

De Vlaamse overheid wil grote investeringsprojecten sneller laten verlopen. Zowel in de schoot van de Vlaamse regering als door een commissie van het Vlaams parlement wordt nagegaan hoe die versnelling kan worden gerealiseerd. Een studiedag op 12 februari leverde hen heel wat input van het maatschappelijk middenveld.

Lees meer>>

3. EU-subsidiewijzer

Europese subsidies, fondsen, projectoproepen … Ze bestaan, maar waar vind je ze en komt jouw vereniging wel in aanmerking? Om die zoektocht te vergemakkelijken, presenteert het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (VLEVA) een EU-subsidiewijzer. De wijzer biedt een volledig en overzichtelijk beeld van alle Europese subsidies en contactpersonen.

                                                                       Subsidiewijzer>>

4. Toekomstpact 2020: eerste nulmeting

Vlaanderen heeft zichzelf met het Toekomstpact 2020 20 doelstellingen opgelegd. Om de vooruitgang jaarlijks te kunnen meten, werden er initieel maar liefst 120 indicatoren opgelijst, waarvoor nu een eerste nulmeting klaar is.

Lees meer>>

5. Digitale Week 2010 – studiedag ‘Mediawijsheid op Maat’ 

Het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid nodigt u uit op haar studiedag 'Mediawijsheid op Maat' op dinsdag 9 maart 2010 in het Vlaams parlement. Het doel van de dag is hoe er gewerkt wordt aan 'mediawijsheid' binnen projecten die de digitale kloof willen verkleinen. Ook nieuwe trends, onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden komen aan bod.

Lees meer>>

6.  Overige
HIVA: 35 jaar onderzoek dat werkt
3D Forum ‘De provincie op smaak gebracht’ (29 maart 2010)

Socius-cahier over duurzame transities door lokale gemeenschappen
Projectvervolg Verenigingen en Verkeersveiligheid
Nieuwe oproep ‘Managers voor diversiteit’ 2010

Herdenking Eerste Wereldoorlog

 

 ‘de Verenigde Verenigingen’ is de spreekbuis van het middenveld en bestaat ondermeer uit: 11.11.11 (Koepel van de Vlaamse Noord-Zuid beweging), ABVV, ACLVB, ACV, ACW, Bond Beter Leefmilieu (BBL), Forum Etnisch-Culturele Minderheden, Federatie van Organisaties voor Volksontwikkelingswerk (FOV), Forum voor Amateurkunsten, Gezinsbond, Landsbond Christelijke Mutualiteiten (CM), Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten (NVSM), Vlaamse Jeugdraad, Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen, Vlaamse Sportfederatie en honderden andere organisaties.

U wil zich in- of uitschrijven op deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail met onderwerp ‘in- of uitschrijven nieuwsbrief’ naar info@deverenigdeverenigingen.be.