Van: De Spelmaeckers [despelmaeckers@hotmail.com]
Verzonden: dinsdag 19 januari 2010 15:53
Onderwerp: Spelmaeckersnieuwsbrief januari

Beste Spelmaeckers

U begon ons waarschijnlijk al voor een stukje te missen, want het is dan ook al een goeie 2 maanden geleden dat u iets van ons hoorde!
Wel bij deze willen we dat volledig rechtzetten met de eerste nieuw(jaar)sbrief van 2010. Hierbij wensen we u en uw familie dan ook de beste wensen voor het komende jaar. Dat er veel gespeeld mag worden in uw familie en dat je toch ook nog af en toe de weg vindt naar onze spelavonden in de Kernelle.
Hoe u het beste deze weg kan vinden, verneemt u in deze nieuwsbrief!


Alvast veel leesplezier!
 
Vorige Spelmaeckers

Zoals verwacht kregen we hoog bezoek op deze avond. Neen, niet van de Sint, maar van de 1000e Spelmaecker! Demetri Dewitte kwam nietsvermoedend binnen en kreeg prompt en onder luid gejoel een cheque van €40 in zijn handen geduwd waarmee hij spelletjes kon gaan kopen in de spellenwinkel van Leen en Luk. Hij ging ons ook op de hoogte houden van de spellen die hij er zich mee zou aanschaffen. Sinds zijn aankomst startte er ook een verrassingstombola voor alle andere aanwezige. Er zat namelijk in één van onze speldozen een kaartje met daarop de tekst: Spring op je stoel en roep 'jippiejaé', want jij hebt ook gewonnen. Hier was het Ingemar van Wietendaele die de doos Gepakt en gezakt vasthad en de tekst te lezen kreeg die stond op één van de camionkaarten. Hij won het spel Geharrewar in de sushibar.

Volgende Spelmaeckers
 
De eerste spelavond van 2010 gaat door op vrijdag 29 januari vanaf 20.00 uur in de Kernelle. We zitten nog maar aan het begin van 1000 spelmaeckers dus lig niet wakker om de 1100 te worden, het zal nog niet gebeuren (tenzij u 99 vrienden meebrengt). Maar er zullen 2 nieuwigheden zijn die we invoeren. Ene ervan kunnen we al verklappen, want je wist het namelijk al. Vanaf 2010 huren wij ook het kleine zaaltje. Wanneer je dus op zoek gaat naar de actievere en luiduchtigere spellen, ga je best eens kijken in het kleine zaaltje. Voor de tweede nieuwigheid zal je de avond zelf moeten komen, we kunnen het immers nu nog niet beschrijven... Maar ernaast kijken zal je zeker niet kunnen!

Tornooi
 
Ieder jaar houden wij ook een bescheiden minitornooi, waarbij je een extra stempel kan verdienen voor op je Spelmaeckerskaart en dus een extra tombolalotje in de wacht kan slepen voor onze laatste Spelmaeckersavond in juni.
Op de spellenavond van januari houden we zo'n tornooi. Deze keer kozen we voor het vlotte spel Tsuro, waarbij je moet proberen je tegenstanders van het bord af te krijgen of tegen elkaar te laten opbotsen. In de loop van de avond zullen we een aantal keer een signaal geven dat er een voorronde van start gaat. De winnaars van iedere voorronde komen tegen elkaar nog eens uit in een finaleronde en de uiteindelijke winnaar krijgt een extra stempel.


Nieuwe spellen

 
Hive Spel voor 2 spelers waarbij je elkaars koningin moet insluiten. Hiervoor gebruik je verschillende insecten die elk een eigen manier van bewegen hebben. Zeer tactisch en spannend spel!
Um Reifenbreite Een spel voor 2 tot 4 spelers. Iedere speler vertegenwoordigt een wielerploeg en probeert een zo hoog mogelijke score te halen met zijn wielrenners. Verplaatsen doe je aan de hand van dobbelsteenworpen, maar er zijn genoeg keuzes en mogelijkheden om dit alles een beetje te beïnvloeden. Zo kan je ook gewoon een koploper volgen i.p.v. te gooien. De ploeg met op het einde van de etappe het meeste punten, die je binnenhaalt door tussensprints, wint het spel!
Tinners trail “Tinners’ Trail” speelt zich af in het vroege negentiende eeuwse Cornwall. De spelers staan voor een mijnbouwbedrijf en proberen de beste investeringen te maken. Investeringen buiten Cornwall leveren overwinningspunten, deze binnen Cornwall zorgen voor het geld dat nodig is om te investeren. Welke speler vindt het beste evenwicht?



Barmannen of vrouwen gezocht
 
Met een gemiddeld aantal spelers van 50 spelmaeckers per avond, wordt het voor ons behoorlijk lastig om ons tegelijkertijd op de speluitleg te concentreren en de bar. Daarom zijn we af en toe op zoek naar Spelmaeckers die bereid zijn om voor ons de bar gedurende een avond open te houden. Veel kunnen we niet in ruil geven, wel onze eeuwige sympathie, gratis ingang en drank de gehele avond en natuurlijk krijg je ook een stempel op je spaarkaart.
Mocht je de zin en de tijd hebben om op de komende spelavond of één van de volgende achter de bar te staan, geef ons een seintje!


Spelavonden 2009-2010
 
Dit zijn alle speldata tot juni. Van zodra de data voor het komende speljaar bekend zijn, plaatsen we ze ook hier.

 
OPGEPAST!!! Er is een dataverandering in mei! De spelavond gaat NIET door op 7 mei, maar op vrijdag 14 mei!

 


Deze gaan nog steeds door in OC De Kernelle en starten vanaf 20.00 uur tot de laatste buitenwandelt!
 
Ongekend spel
 
In onze database zitten ondertussen ongeveer een 200-tal spellen. Toch kan het zijn dat je eens hebt gehoord van een spel die niet in onze collectie zit en dat je dit eens wil uittesten. Laat het ons zeker weten, dan proberen wij dit bij te hebben tegen de volgende spellenavond!
Heb je zelf eens een spel leren kennen waarvan je denkt dat dit zeker niet in onze collectie mag ontbreken, laat het ons zeker ook weten.
 
Speelse groeten,
Uw Spelmaeckers,
Fred en Davy


Spellenclub De Spelmaeckers
 
www.despelmaeckers.tk
 
Wens je geen mails meer te ontvangen van De Spelmaeckers? Laat ons dit weten, dan schrappen wij uw mailadres uit ons bestand.






Windows 7: stream eenvoudig je muziek. Ontdek hoe.