Van: Pasar Nieuwsbrief [PASAR@bugsy.be]
Verzonden: dinsdag 6 oktober 2009 18:00
Aan: beverseweetjes@telenet.be
Onderwerp: Pasar Nieuwsbrief 27 - oktober 2009

Als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier.

Nieuwsbrief nr. 27 - oktober 2009
Pasar nieuwsbrief - header

TIP VOOR DICHTBIJ VAKANTIE:
Gelderland, zoveel meer dan de Veluwe

nieuwsitem 1Nederlands grootste provincie Gelderland wordt meestal geassocieerd met de uitgestrekte bossen en heidevlakten van de Veluwe.
Betuwe, Achterhoek en Land van Maas en Waal kleuren het landschap waarin het historische Arnhem, Nijmegen en Oranje-stad Apeldoorn oprijzen.
Een opperbeste bestemming voor een dichtbij-vakantie !

Meer info.

Miel Ottenroute voortaan fietslus 'Rondom abdij Postel'

nieuwsitem 2In 1140 bouwden de norbertijnen in de bossen van Postel een hoeveklooster met bidplaats. Acht eeuwen later spreekt de abdij van Postel nog steeds tot de verbeelding. De voorbije 30 jaar ontdekten duizenden fietsers via de Miel Ottenroute deze zalige plek.
Omdat het traject intussen quasi volledig samenviel met het knooppuntennetwerk zijn de bordjes van de Miel Ottenroute verwijderd en vervangen door een fietslus ‘Rondom abdij Postel’.

Meer info.

Nocturnes in de Brusselse musea

nieuwsitem 3De Nocturnes van de Brusselse Musea zijn een klassieker in de culturele herfst van onze hoofdstad. Ook dit jaar doen bijna 50 musea mee. Aan de formule wordt niet geraakt: elke donderdag tussen 17 en 22u bieden een vijftal musea rondleidingen, vertelwandelingen, workshops, ...
De ideale gelegenheid om de Brusselse musea in een ontspannen, gezellige sfeer te ontdekken!
Gratis toegang in sommige musea.

Klik HIER voor meer info.

25 - 30 oktober: begeleide wandelvakantie in de Südeifel

nieuwsitem 4Tijdens de herfstvakantie kun je met Pasar in groepsverband voor vijf dagen op pad gaan in de stilte van de Südeifel. Voor een duik in de natuur en de geschiedenis van deze glooiende hoogvlakte.

Meer info.

Wintervakantie: kies uit meer dan 2000 wintersporthuizen

nieuwsitem 5Bij Euro Relais heb je de keuze uit meer dan 2000 wintersporthuizen, in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Spanje.
Kies voor je wintersportvakantie het wintersporthuis dat bij je past. Van een praktisch appartement voor twee tot een comfortabel chalet voor het gezin.
Bij Euro Relais is je wintersporthuis eenvoudig online te vinden. Je kunt ook zoeken op kaart: je ziet meteen de ligging van het wintersporthuis of -appartement en hoever het van de piste afligt.
Pasar-leden genieten bij boeking een korting van 35 EUR (de boekingsCODE gebruiken die vermeld is in de rubriek Ledentoegang van Pasar.be )!

Meer info.

Camping Cheque wordt 1 EUR duurder in 2010 maar, ...
doe NU je voordeel !

nieuwsitem 6

De nieuwe Camping Cheques (geldig in 2010-2011) kosten 15 EUR (i.p.v. 14 EUR).
De cheques van dit jaar (geldig in 2009-2010) kunnen nu nog besteld worden aan 14 EUR bij Pasar of op de Mobicar-beurs.
Heb je al kampeerplannen voor 2010, dan is het nu hét moment om je cheques aan te kopen. Je doet immers 1 EUR voordeel per cheque! Zolang de voorraad strekt!

Meer info.

Nieuwe fietsroutes in Brugs Ommeland

nieuwsitem 7‘Fietsen tussen abdijen en kastelen’ en ‘Malende Molens’ zijn twee nieuwe themaroutes in het Brugse Ommeland. Met de eerste fiets je langs een indrukwekkende aaneenschakeling van architecturaal erfgoed in de groene rand rond Brugge. Elegante kastelen op statige domeinen wisselen af met robuuste stadspoorten en wenkende vestingmolens.
‘De tweede gaat langs de vele molens die nog her en der in het landschap of dorpsbeeld terug te vinden zijn. Zowel in de startplaats Ruiselede als op het grondgebied van Tielt en Pittem fiets je doorheen een indrukwekkende waaier aan molenerfgoed.

Meer info.

Tweemaal voordeel als Pasar-lid op Mobicar!

nieuwsitem 8Op vrijdag 30 oktober mogen alle leden van Pasar GRATIS binnen op Mobicar, het salon bij uitstek voor kampeerliefhebbers.

En je kan een extra voordeel doen bij de aankoop van Camping Cheques!

Meer info.

Hasselt borrelt

nieuwsitem 9Muziek, sfeer, straattheater, optochten, wedloop, culinaire attracties, De Smaak van De Keyser en jenever in alle kleuren en smaken... dat is in een notendop het programma van de 20ste Jeneverfeesten op 17 en 18 oktober.

Meer info.

Op naar de Ardennen

nieuwsitem 10De Ardennen weten menig Vlaming te bekoren.
De combinatie van natuur, cultuur, historiek en actieve vakanties en dat meer dan eens overgoten met een culinair sausje is nu eenmaal op maat geschreven van de Bourgondisch geïnspireerde toerist.
Niet alleen voor een daguitstap maar ook voor een tussendoortje beschikken de Ardennen over tal van mogelijkheden.
We stelden een praktische internet-dossier samen.

Meer info.

De Groene Gordel: nieuwe GRATIS regiogids

nieuwsitem 11De Groene Gordel omsluit Brussel met een aaneenschakeling van prachtige bossen, parken, tuinen, kasteeldomeinen, velden en charmante dorpjes. Wandel-, fiets- en ruiterroutes leiden je door deze verrassende regio.
Majestueuze kastelen en pittoreske kerkjes getuigen van een rijk verleden. Bruegel plaatste hier zijn schildersezel en het Brabants trekpaard heeft hier zijn thuis. En je dorst lessen doe je met geuze, kriek, Primus of Palm.

De Groene Gordel is een ontdekkingstocht meer dan waard. Neem daarom de vernieuwde regiogids bij de hand, leer de 38 gemeenten rond Brussel kennen en vind de eindeloze mogelijkheden in dit deel van Vlaams-Brabant. De regiogids is gratis verkrijgbaar in alle toerismekantoren in de Groene Gordel of te bestellen via DEZE LINK.

Ronse heeft een tijdelijk kampeerautoterrein

nieuwsitem 12Het toerisme in Ronse zit in de lift. Niet alleen dagjestoerisme en verblijfstoerisme nemen toe,  ook de kampeerautotoerist komt er graag. 
Toerisme Ronse wil op deze trend inspelen met een tijdelijk kampeerautoterrein.
De parking achter het zwembad met aansluitend het Spiersparkje is een rustige locatie waar drie tot vier campers kunnen overnachten, dit in afwachting van een definitieve en erkende standplaats. Gebruik maken van het kampeerautoterrein is gratis en er is drinkwater ter beschikking. Het ligt bovendien op wandelafstand van het stads- en winkelcentrum.
Adres kampeerautoterrein: Engelsenlaan 70, 9600 Ronse.
GPS coördinaten: N 50° 44.631’  E3° 35.310’.

Fietsroute op je GSM

nieuwsitem 13

Oost-Vlaanderen maakt fietsen op de fietsknooppunten opnieuw een stuk makkelijker.
Start je fietsroute aan een fietsinrijpunt met infobord en parking. Stuur een SMS met het aantal kilometer dat je wil fietsen en je ontvangt een bericht op je GSM met daarin je persoonlijke route.

Een SMS versturen en ontvangen kost 0,50 EUR. Dit betekent dat je voor 1 EUR een route ontvangt op jouw GSM.

Meer info.

Bierdegustatiewandelingen in Scheldeland

nieuwsitem 14Tot 31 december kan je aangenaam wandelen en lekker genieten van bier in Scheldeland combineren met bierdegustatiewandelingen. Vier verschillende routes brengen je langs cafés waar je een bierdegustatie kan bestellen van een brouwerij uit de regio.
Per twee personen proef je twee rasechte streekbieren in degustatieglazen. Hierbij krijg je aan de hand van een bijhorende degustatiekaart, meer uitleg over hoe je de bieren nu precies moet degusteren. Wie goed oplet, maakt kans op enkele leuke prijzen! Je vindt de bierdegustatiewandelingen in de Faluintjes in Aalst, Buggenhout, het Lippelobos in Klein-Brabant en De Kalkense Meersen in regio Wetteren.
De routes zijn uitgegeven in een gratis brochure, verkrijgbaar bij Toerisme Oost-Vlaanderen (www.tov.be) of HIER direct downloaden.

Voordelig overnachten in Duitsland voor minder dan 40 EUR

nieuwsitem 15Duitsland op eigen houtje ontdekken kan nog erg voordelig zijn.
De Duitse dienst voor toerisme heeft daarvoor meer dan 300 accommodaties geselecteerd met scherpe overnachtingsprijzen, waarvan vele onder het bedrag van 40 EUR per nacht.

Meer info.

In deze nieuwsbrief TIP VOOR DICHTBIJ VAKANTIE: Gelderland, zoveel meer dan de Veluwe Miel Ottenroute voortaan fietslus 'Rondom abdij Postel' Nocturnes in de Brusselse musea 25 - 30 oktober: begeleide wandelvakantie in de Südeifel Wintervakantie: kies uit meer dan 2000 wintersporthuizen Camping Cheque wordt 1 EUR duurder in 2010 maar, ... doe NU je voordeel ! Nieuwe fietsroutes in Brugs Ommeland Tweemaal voordeel als Pasar-lid
op Mobicar!
Hasselt borrelt Op naar de Ardennen De Groene Gordel:
nieuwe GRATIS regiogids
Ronse heeft een tijdelijk kampeerautoterrein Fietsroute op je GSM Bierdegustatiewandelingen in Scheldeland Voordelig overnachten in Duitsland voor minder dan 40 EUR

Pasar vzw
Haachtsesteenweg 579
1031 Brussel

© Pasar

 

 

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 8.5.420 / Virus Database: 270.14.4/2416 - Release Date: 10/05/09 18:23:00